De heren van RHV de Meeuwen moesten vrijdagavond 15 april 2016 afreizen naar Wateringen, locatie van Veneco Velo, om daar op neutraal terrein te spelen voor de Jan Alma Cup. De tegenstander was Ventura HS1. Ventura HS1 is een sterke tegenstander want zij spelen 1ste klasse zaal top 3 en wij de Meeuwen spelen 2e klasse onderaan middenmoot. Toch hadden onze heren er heel veel zin in, mede omdat op zondag 10 april ruim werd gewonnen van SOS-Kwieksport. Deze wedstrijd was de generale repetitie voor het duel tegen Ventura. Bij aankomst was het op de parkeerplaats even zoeken naar een plaatsje voor de auto. Dat was ook binnen te zien aan het toegestroomde publiek. Alle zitplaatsen waren bezet, de sfeer binnen was goed, stemming optimaal en aan toegestroomd publiek van de Meeuwen en van Ventura geen gebrek. De spanning was wel te voelen bij de heren van de Meeuwen. Het was tenslotte de eerste keer dat zij in de finale stonden van de Jan Alma Cup.

Er was ruim de gelegenheid om de spelers warm te laten lopen. En na dit warm lopen was de spanning iets minder voor de Meeuwen, spelers begonnen te genieten. Na het warm gooien konden de teams beginnen met hun wedstrijd, onder leiding van de heren Vincent Obbens en Adri van Leeuwen.

Het waren de Meeuwen die het openingsdoelpunt scoorden door een mooi en goed op gezette snelle aanval. De aanval werd afgerond door Bastiaan van Weijen vanuit de linkerhoek en hij gooide strak in de uiterste bovenhoek van het doel. En de toon was gelijk gezet. Ook nu wilden de heren van de Meeuwen laten zien dat men ervoor ging. En moest Ventura hard aan de bak en dat was weer voor het toegestroomde publiek een genot om te zien. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Ook Ventura wist het doel van de Meeuwen te vinden, maar de eerste helft van deze zinderende finale was toch zeker voor de Meeuwen. Dankzij snel spel, goeie aanvallen en goed verdedigend werk had Ventura meer werk te doen dan men had gedacht en verwacht. Het waren de Meeuwen die met een kleine winst de rust in gingen, Ventura 10 tegen De Meeuwen 12.

Bij aankomst in de kleedkamer heb ik de heren gecomplimenteerd met het spel dat ze speelden. “Zou het onmogelijke dan toch mogelijk kunnen worden?” Aan de motivatie van de spelers lag het niet! Nee, de heren van de Meeuwen hadden er nog meer zin in. Ook zij zagen dat het heel heel misschien mogelijk was om van het 14 tallige team van Ventura te winnen. Echter zomaar cadeau geven, dat wilden we niet. Dus met volle moed begonnen beide teams na de rust aan de tweede helft van deze finale.

Een tweede helft waarin de Meeuwen zeer op de proef werden gesteld. Mede door de vele 2 minuten straffen die wij kregen tegenover Ventura. Zonder dat er nu sprake was van een unfaire wedstrijd. Helaas voor de Meeuwen waren de 2 minuten straffen en het uitvallen van twee spelers fataal. Ventura zag, na 20 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, kans om langs de Meeuwen te komen en uit te lopen, door snel en mooi handbal spel te spelen. Maar zeker gezegd mag worden dat Ventura er echt voor moest “knokken” om de overwinning binnen te halen.

En zoals de trainer van Ventura tegen mij zei: “het zou een blamage zijn geweest als wij niet van jullie hadden gewonnen. Pas eind tweede helft konden we een vuist maken, echter daarvoor zag ik het somber in voor ons”. Met een eindstand van Ventura 26 tegen de Meeuwen 21, was het Ventura die de fel begeerde Jan Alma Cup verdiend had gewonnen. Ventura, vanuit namens RHV De Meeuwen van harte gefeliciteerd met de overwinning. Het was een leuke en sportieve pot handbal. Ook bedanken wij Veneco Velo, voor de gastvrijheid en de versnapering na de wedstrijd en een ieder die aan dit evenement heeft meegewerkt. Een speciale dank (namens spelers, coach, bestuur en TC) voor het Meeuwen publiek is ook zeer op zijn plaats. Wij allen hebben het als zeer fijn ervaren zoals jullie ons hebben aangemoedigd! En wat ons betreft graag tot ziens.

Ook TC en Bestuur van de Meeuwen bedankt voor jullie medewerking om ons als team voor dit toernooi alle gelegenheid te geven om ons goed te kunnen voorbereiden.

Kanjers (spelers HS1) van de Meeuwen, ik als coach trainer ben trots op jullie! Er stond een goed team te spelen en zoals jullie hebben gestreden: Chapeau!

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.